AGENDA ACTIVITATS DESEMBRE 2015

 

16 desembre/ 2015

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "Medida humana"

Us volem convidar a tots a la presentació d'un llibre molt especial editat pel Taller Pau Alomar, "Medida humana" de Rosamará Alberti. Aquest proper dimecres a les 20h, a Comerciants de núvols, us esperem!

 

10 desembre/ 2015

EXPOSICIÓ "From accumulating_ to using_"

Us volem convidar dijous, 10 de desembre, a Comerciants de núvols, a les 20h, a la inauguració de l'exposició "From accumulating_ to using_" de l'artista Lúa Oliver
Aquesta proposta conceptual reuneix una sèrie de projectes de recerca sobre la procrastinació adaptats al medi expositiu. Procrastinar (del llatí "pro" vol dir 'cap a' i "cras" és 'demà', per oposició a avui) és postergar: retardar irracionalment (Deixa per demà el que puguis fer avui).

Amb la procrastinació i la quotidianitat com a punt de partida, tant en el concepte com en els processos, "From accumulating_ to using_" qüestiona relacions de valor, autenticitat/simulació o autocrítica en l’obra d’art contemporània. Es fa servir la ironia com a estratègia argumentativa i es creen interaccions que permeten interpretacions diverses.

*Horari visita:
Dijous de 20h-23h (inauguració)
Divendres de 16h-20h
Dissabte d'11h-14h

 

EDICIONÀRIA 2015

II Jornades sobre edició independent (1, 2 i 3 desembre)

(+info activitats)

Edicionària ens proposa un marc de diàleg a l’entorn del sector editorial independent de Mallorca, per tal de crear sinergies de cooperació entre els agents actius del món de l'edició. S’hi plantejaran propostes i anàlisis que posin de relleu el volum i la importància estratègica del sector de l'edició independent dins de l'entramat ampli de la cultura.

DESCARGAR DOSIER EDICIONÀRIA/ 2015

 

 

novembre/ 2015

LLIBRE EN BLANC/ activitat paral·lela a EDICIONÀRIA 2015

Es Baluard Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma

Del 10 de novembre al 3 de desembre a l'Observatori d'Es Baluard
Amb horaris i preus d'entrada habituals del museu.

La mostra Llibre en Blanc ret tribut al llibre de paper com a suport de creació. Llibre en Blanc desplega el vincle estret entre l'art i el món de l'edició des de quatre aproximacions que acullen fórmules tan diverses com la proposta única, la peça conceptual, la seriació o el procés d'enquadernació manual. Llibre en Blanc és un projecte que forma part d'Edicionària, jornades sobre edició independent organitzades per Comerciants de Núvols amb la col·laboració d’Es Baluard - Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma. Participans: Nekane Aramburu, Pedro Oliver, Mateu Coll i Paz Alomar.

(+info)

 

PROGRAMA "LLIBRE EN BLANC"

DIMARTS 10 DE NOVEMBRE, 19h/ Activitat: Col·lecció del fons d'Es Baluard. Selecció a càrrec de Nekane Aramburu.
Durada: 30-45'.

DIMARTS 17 DE NOVEMBRE, 19h/ Activitat: “Llibres, art i gràfica” Pedro Oliver.
Durada: 30-45'.

DIMARTS 24 DE NOVEMBRE, 19h/ Activitat: “L’enquadernació i la seva narració” Mateu Coll.
Durada: 30-45'.

DIMARTS 1 DE DESEMBRE, 19h/ Activitat: “Edició, el bell ofici de vestir els llibres” Paz Alomar.
Durada: 30-45'.

 

 

19 setembre/ 2015

EXPOSICIÓ COL·LECTIVA "NIT DE L'ART"

Dins de les activitats que es realitzaran en paral·lel al programa oficial de la nit de l'art aquest dissabte 19 de setembre, volem convidar-vos a passar pel nostre espai de Can Danús a partir de les 20h, a gaudir d'una molt especial exposició col·lectiva que hem preparat. Una oportunitat de disfrutar d'un recorregut divers i variat d'alguns dels artistes que han anat passant pel nostre espai des que vam obrir. També comptarem amb la participació a l’exposició col·lectiva de la perfomance poètico-teatral «L'incendi de les papallones» a càrrec d’Agnès Llobet. 

ARTISTES:  Juanjo Castillo/ Pep-Maür Serra/ Dolores SampolMateu CollPedro Liver (Pedro Oliver)/ Patricia Delbrote (Patricia Fort Pizá)/ Pere SalvàMayte Bayón/ Jean Marie del Moral/ Mercedes Prieto MeleroAlberto Ramajo Cortes/ Manolo Sánchez/Saúl HerreroJavier VelléJavier Gulag (Javier Barrera)/ Teo Punyet Miró/Agnès Neseta/........

 

17 setembre/ 2015

EXPO + OBRA TEATRE "L’incendi de les papallones"

Aquesta setmana «L’incendi de les papallones» torna a Palma per a dues activitats molts especials a l’espai Comerciants de Núvols (c/ Can Danús, 3, Palma). «L’incendi de les papallones» és un projecte integral que anua tres expressions artístiques (teatre, poesia i il·lustració) formant un cos indissociable.

Aquest dijous dia 17 de setembre serà el primer cop que podreu veure una exposició completa de la part gràfica del projecte, a càrrec de Fco. Javier Barrera. La inauguració de l’exposició serà a les 22h, al finalitzar la funció de l’espectacle teatral que es farà el mateix dia a les 21h.

 

 

30 juliol/ 2015

CONCERT SAVEJAZZ QUARTET

Aquest dijous 30 a les 21h, tenim el plaer de convidar-vos al concert del fantàstic grup Savejazz Quartet i la seva presentació del disc "Clown in the Moon", a més de la projecció del nou vídeo que Alex Marin ha realitzat per aquest grup únic. L'esdeveniment tindrà lloc al pati de Comerciants de Núvols. Ultima cita de l'estiu, amb un cartell immillorable. Us esperem a tots i totes

 

 

22 juny/ 2015

CONCERT

Dilluns 22 de juny/ 21:30

Jordi Maranges Villas i l'artista madrileny resident a Palma Alberto Ramajo Cortes presenten un espectacle que uneix música i escenografia efímera i performàtica. Maranges, acompanyat per Toni Gelabert (bateria, guitarra, cors) i Llucia Gomila (baix, violí) presentarà cançons noves i també alguns (no) clàssics del seu repertori. 
Alberto Ramajo s'encarregarà de crear atmosferes inquietants a partir d'elements molt senzills com una llanterna o els trossets d'un mirall trencat sobre el sòl, etc. Poesia visual que al costat de la música de Maranges convertiran Can Danús en un bosc encantat del qual serà difícil sortir.

*Entrada lliure (amb taquilla inversa) Dóna suport a la música. La teva contribució manté viva la música en directe.
*Es prega puntualitat

 

 

26 juny/ 2015

PRESENTACIÓ LLIBRE

Divendres 26 de juny a les 21,30h.

Presentació del llibre "Los dictadoress (el poder subversivo del arte)" de Adonay Bermúdez. Acompanyat d'Avelino Sala.
Editorial Vortex.


"Els Dictadors (el poder subversiu de l'art)" intenta acostar al públic conceptes que habitualment li són aliens, com la política, l'economia o el mateix art, però vist des d'un prisma irònic. Així mateix, ridiculitza aspectes o elements encotillats en qualificatius allunyats del que lúdic, com poden ser la milícia, la pàtria o el territori.
A causa de que l'autor no es considera ni crític d'art ni escriptor, el llibre es disposa a manera d'història fictícia narrada a través de les imatges, com si d'un comissariat es tractés. Des del principi es va negar a realitzar un llibre de textos pesats i incomprensibles, sinó que va apostar per buscar la manera de generar un vincle amb possibles lectors els interessos no radiquin en l'art."

 

 

27 juny/ 2015

CONCERT + PRESENTACIÓ POEMARI

El dissabte 27 de juny a les 20:30 h presentarem els poemaris "Siempre Donde Quieras" de Diego Ojeda, editat per Espasa, i "La amplitud de una nevera americana" de Pedro Andreu, editat per Frida edicions.

 

11 juny/ 2015

EXPOSICIÓ "PAISATGES EMPÍRICS"

PALMAPHOTO 2015
Inauguració DIJOUS 11 juny, a les 20h

(Del 11 al 13 de juny 2015)
Divendres 12, de 16:00 a 20:00h / Dissabte 13, de 11:00 a 14:00 h 

Selecció de fotografies i vídeos creats per artistes en residència, amb un nexe comú: el paisatge mallorquí. A través de la mirada d'aquests artistes, residents temporals a l'illa, es retrata, qüestiona, analitza, el nostre entorn més proper. A partir de les seves pròpies experiències personals, retraten el paisatge, prestant especial atenció al turisme i la consegüent transformació del paisatge natural, etc. o utilitzen aquests paisatges com a escenari per a accions i performances per a la creació de vídeos.

AUTORS: 
Jorge Fuembuena - Sergio Belinchón - Llorenç Ugas Dubreuil 
Ángela Bonadíes - Miguel Guzmán - Toni Crabb - Santiago Morilla
David Crespo - Félix Fernández - Andrés Senra – Paco i Manolo


ORGANITZA: ADDAYA (centre d'art contemporani)
www.addaya-art.com / info@addaya-art.com / Tel 619918894 - 971510045

.

 

10-11-12 juny/ 2015

"TALLER PHOTOBOOK. L'ESPAI AL LLIBRE"

Entre els molts factors i elements fonamentals que fan que un llibre funcioni, un de molt important és el maneig de l'espai en el llibre. Tant a nivell intern, compositiu, d'ordre, d'ús de la pàgina, etc., com a nivell extern i en la relació que l'objecte crea ell mateix i amb tot el que l'envolta. Explorar aquest factor espacial interior i entorn de l'objecte llibre és interessant i valuós, no només com a reflexió, sinó com a pràctica per a totes aquelles persones amb un interès especial en l'àmbit editorial, siguin aquests dissenyadors, artistes, fotògrafs o simplement aquells amb curiositat per l'objecte imprès.

Taller impartit per:
Victor Arráez - www.victorarraez.com
Dídac Ballester - www.didacballester.com


horari:
dimecres 10, 19: 30h, Presentació, Museu Es Baluard
dijous 11, 10.00-14.00h / 15.30-19.30, Comerciants de Núvols
divendres 12, 10.00 -14.00 h, Comerciants de Núvols

 

 

21 maig/ 2015

"INSTAL·LACIÓ CARDIOVASCULAR"

de Magdalena Ferragut
Del 21 al 23 de maig

"Poemes als núvols, poesia en els núvols, núvols de poesia ... fragments de vida a l'abast de les nostres mans, dels nostres sentits, dels nostres entranyes. En l'aire, bateguen versos, volen versos, planen, solquen, es dilaten, s'expandeixen, bateguen, habiten, s'entremesclen, gemeguen, sospiren, s'abracen, es freguen, dringuen. Sense confusions, amb veritat, amb humilitat, amb ímpetu, sense vergonya. 'Varietés cardiovaculars' lliurats a una bellesa (im)perfecta." Magdalena Ferragut

*21 de maig a les 20h/ Inauguració i presentació del llibre poètic "varieté cardiovascular" (1995-2015) A càrrec de Magdalena Ferragut i Biel Mesquida
*22 de maig de 17h- 20h/ Visita de la instal·lació "Poemes als núvols a comerciants de poesia"
*23 de maig de 11h-14/ Vermut de poetes a Comerciants de Núvols

 

29 abril/ 2015

"LA CIUDAD INVISIBLE"

Txema González (idea y direcció).
Tià Mas.
H1000VM.
Raume.
Miguel F.

*L'acte d'inauguració tindrà lloc 29 d'abril, a les 20h, a Comerciants de Núvols (Carrer Can Danús, 3). 


"Si la RAE defineix la veu "soroll" com un so inarticulat, generalment desagradable, el que aquesta acció tractarà de posar en evidència és l'ordre al que en realitat contribueix; com el soroll forma part de la nostra realitat sonora i, alhora, personal i de com nosaltres mateixos vam constituir part d'ell i el modifiquem.

Per a aquesta ocasió, cinc músics d'àmplia trajectòria en l'àmbit de l'experimentació amb el so rebran les emissions de tals paisatges pre-gravats i, servint-se d'instruments i aparells electrònics, retornaran un senyal manipulada que s'emetrà en directe i simultàniament a través de les ones de tres freqüències de ràdio de Mallorca: Titoieta Ràdio, Sputnik i Ona Mediterrània. Una experiència viva i sense complexos, que s'oposa a la idea de Mark Twain, que "el soroll no demostra res".

Laia Martinez i Lopez

 

9 abril/ 2015

EXPOSICIÓ "BASURREALISMO" de Bego Riba i Niels Jensen

*Del 9 al 11 abril
*Horaris exposició (Dijous de 20h a 22h + Divendres de 16h a 20h Dissabte cloenda expo + vermut d'11h a 14h)

 

 

El proper dijous 9 de abril, a Comerciants de Núvols, tenim el plaer de presentar l'exposició de Bego Riba i Niels Jensen, "BASURREALISMO", que es podrà visitar del 9 a 11 d'abril. 

L'acte d'inauguració tindrà lloc dijous 9 d'abril, a les 20h, a Comerciants de Núvols (C. Can Danús, 3). 


 

26 març/ 2015

EXPOSICIÓ "EL OJO SOLUBLE" de Andrea Jarales

+performance "Composicions automatiques"

 

 

L'ull soluble emergeix durant 26 dies 'fregant' la superfície de Can Danús. Sèrie composta per 26 dibuixos a grafit que compilen les textures, brutícia i cicatrius de l'arquitectura de l'edifici.

Durant aquest mateix dia 26 tindrà lloc "Composicions Automàtiques": performance sonora en la qual es podrà participar de manera activa a manera d'estructura entre l'escriptura mecanitzada i els seus sons.*Del 26 feb, al 28 març
*Horaris exposició (Dijous de 20h a 22h + Divendres de 16h a 20h + Dissabte cloenda expo + vermut d'11h a 14h)

 

12 març/ 2015

EXPOSICIÓ JEAN MARIE DEL MORAL

Fotografies del llibre de Biel Mesquida Amengual "L'ull Gaudí"

 

 

Les fotografies de Jean Marie del Moral que podreu veure a l'exposició "L'ull gaudí" formen part del llibre homònim que ha escrit Biel Mesquida sobre la intervenció de Gaudí a la Seu de Mallorca.

"Fa uns mesos Mercè Gambús em va explicar que ja havien acabat les recerques (...) I fou aleshores que em va encarregar el quart volum, sobre com veu un artista un altre artista. I em va donar llibertat total. Era un desafiament que tocava la meva passió per Gaudí, la meva passió per la Seu de Mallorca, la meva passió per mirar, tocar, sentir… I lligava també amb el gust per escriure sobre obres d'art i artistes." (Biel Mesquida)*Del 12 feb, al 14 març
*Horaris exposició (Dijous de 20h a 22h + Divendres de 16h a 20h + Dissabte cloenda expo + vermut d'11h a 14h)

 

4 març/ 2015

EXPOSICIÓ "ELS INVENTARIS DE TEO"

de Teo Punyet Miró

 

 

"Com fer la narració d'un home que és molt més que ell mateix? Un home que té tant de passat que en prou feines li hauria de quedar present. I que, amb tot, és un home que a més té el seu propi present –i sempre l'ha tingut– un present que és extraordinàriament particular i, val a dir-ho, diferent al comú. Com es construeix el relat de l'heroi que no sap el que és, el relat de l'home valent que no és ni conscient de les seves proeses?" (del text de Javier Vellé)

 

DIMECRES 4 MARÇ 2015
INAUGURACIÓ EXPOSICIÓ/ 20.00h
+ concert violins Duo Sons de Mallorca (Héctor Bujosa i Javier Díaz)

DIJOUS 5 MARÇ
Obert de 16h a 20h

DIVENDRES 6 MARÇ 
(a les 19.30h) + Recital poesia i música (Teo i Marisol + duet Patines Mateu)

DISSABTE 7 MARÇ
cloenda expo + vermut d'11h a 14h

 

28 febrer/ 2015

Presentació llibre fotografia "SEPTIEMBRE"

de Carme Muñoz,Teresa Ordinas Montojo i Rosa Barenys

 

 

El proper dissabte 28 de febrer a les 12.30h, volem convidar-vos a la presentació del llibre de fotografia "SEPTIEMBRE" de Carme Muñoz,Teresa Ordinas Montojo i Rosa Barenys.
Una edició magnífica de l'editorial Casabierta-ed, on han quedat recollides una sèrie de fotografies que pretenen traslladar i reconvertir l'esperit de l'obra poètica d'Avelino Hernández ...

"SEPTIEMBRE neix de dues necessitats: abordar fotogràficament El septiembre de nuestros jardines, últim poemari d'Avelino Hernández, i la de fer confluir tres mirades en la paraula poètica. Després de llegir i rellegir l'obra, hem anat prenent fotografies i ajustant versos i imatges en solitari. Més tard, hem compartit el treball personal en cadascun dels nostres trobades en què hi ha hagut temps per a l'anàlisi i el debat, la selecció, l'elogi i el descart ... fins a trobar les fotos que componen aquest llibre." (Les autores)

 

26 febrer/ 2015

EXPOSICIÓ INVENTARIS (7)

de Victor Cirer López

 

 

Exposició recopilatòria del polifacètic Victor Cirer Lopez, gran artista, incontenible i genial. INVENTARIS (7), ret tribut a l'obra d'aquest company pintor, dibuixant, cantant i poeta mitjançant una mirada transversal en totes les seves disciplines. En aquesta ocasió ens endinsam en l'univers de les seves obres en paper i els seus textos a través de la mirada àcrata, rebel i fora d'allò convencional amb la qual Victor sedassava el món.

Comptarem per a aquesta ocasió amb lectures i petits concerts basats en els seus poemaris i cançons...
Ara toca gaudir-ne, entre tots, i brindar pel seu record!


*Del 26 feb, al 28 feb
*Horaris exposició (Dijous 26feb. de 20h a 22h + Divendres de 16h a 20h + Dissabte cloenda expo + vermut d'11h a 14h)

 

19 febrer/ 2015

EXPOSICIÓ " CINCOLUSTROS"

de Sasai Arrom

 

 

"Aquest any es compleixen vint des de la meva primera exposició. Ha plogut molt des d'aleshores però la meva vida segueix igual, sense més pretensions que la de seguir comunicant a través de les meves mans. Espero gaudir de la vostra companyia" .

*Del 19 feb, al 21 feb

19 feb/ 20.00h Inauguració expo + concert Oriol Palau Costa (Cello)
*Horaris exposició (Dijous 19feb. de 20.00h a 22.00h + Divendres de 16.00h a 20.00h + Dissabte cloenda expo + vermut de 11.00h a 14h.00)

 

C/ CAN DANÚS, 3 (1r 1a)
07001 Palma, Illes Balears
Tel. (+34) 971 425 091
mail/ comerciantsdenuvols@gmail.com

 

 

ESTUDI D’ART
PROJECTES CULTURALS
ESPAI MULTIDISCIPLINAR
PRODUCCIONS EDITORIALS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2015 © Comerciants de núvols

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recull de premsa

 

EDICIONÀRIA 2015 (ARA Balears)

EDICIONÀRIA 2015 (UH)

EXPOSICIÓ JEAN MARIE DEL MORAL (UH)

"TRES HORITZONS" de Pep Maür Serra (DM)

"LES NOSTRES VIDES DIBUIXADES" Festival SOTA TERRA 14

"CENT MIL I UN" de Pedro Oliver (DM)

EFíMERA (1) (fotos exposició)

EFíMERA (2) (fotos exposició)

EFíMERA (3) (fotos exposició)

Glory Hall Studio (40 Putes)

Saúl Herrero (blog)

Alberto San Juan (DM)

La mirada pictográfica e irónica de Pere Joan (UH)

Presentacion de "Alquiler a las afueras" de Pedro Andreu

Caerse de las nubes/ Lourdes Durán (DM)

La Ventana de Baleares SER (28.03.14)

EDICIONÀRIA (40 Putes)

TRES DIES D’ART, MÚSICA I LITERATURA (40 Putes)

'Situación construida' (DM)

Es presenten les primeres jornades sobre edició (ARA)

De núvols i somnis (Georgina Sas Sanuy)

PERE SALVÀ INAUGURA EL SEU “INVENTARI” (40 Putes)

Las editoriales independientes se alían (UH)

CANT DE SIRENES: Mercedes Prieto Melero (Inmediatika)

Mallorca Saxophone Festival

 

 

Activitats 2014

 

19 desembre/ 2014

EXPOSICIÓ "NADA ES LO QUE PARECE" de Amadeo Orellana

És un plaer convidar-vos a la propera inauguració de l'exposició deAmadeo Orellana "NADA ES LO QUE PARECE" que inaugurarem el proper divendres 19 a les 20.00h a Comerciants de Núvols.

Amadeo Orellana treballa en increïbles collages armat amb cúter, utilitzant imatges d'arxiu d'editorials de moda per a home, i treballant amb fotògrafs i estilistes de tot el mon com: Nicole Maria Wrinkler, Leonn Ward, Kate Friend, Kwannan Chu, Omar Macchiavelli, Antonini Guidicci. Els seus treballs han estat publicats en revistes internacionals com: OPEN LAB MAGAZINE (New York) + I-D (London) + APOLLO (Paris) + I.T POST (Hong,Kong) + MOTHER (Japan) + FIASCO(England) + BLEND (Amsterdam) + HUF Magazine (Netherland)

*oberta 19 desembre al 20 de desembre

*HORARIS: 
divendres 20.00h/ 22.00h 
dissabte 11.00h/ 22.00h

 

10 desembre/ 2014

EXPOSICIÓ "INVENTARIS 6" de Jose Smith Zubiaga

Aquesta exposició és un recull dels fons de taller de José Smith, que processa peces i suports inerts per convertir-los en obres atractives. És un diàleg amb els objectes i el paisatge que l'envolta. 
*Divendres 13 + concert de Tomás con Gas "Songs off-grid", on dues veus i una guitarra ens delectarem amb un assortiment de cançons fora de la xarxa.

*oberta 10 desembre al 13 de desembre

*HORARIS: 
dijous i divendres 20.00h/ 22.00h 
dissabte 11.00h/ 22.00h

 

28 novembre/ 2014

Exposició “TRES HORITZONS”/ PEP-MAÜR SERRA

*oberta 28 nov. al 5 de desembre<La reflexió que ens proposa Pep-Maür a "Tres horitzons" no és una reflexió senzilla i comuna, perquè en realitat ens demana una mirada sense sorolls, sense velocitats, sense prejudicis, però sobretot, ens demana una mirada "silenciosa" - aquest bé tan escàs i mal entès-, una mirada interior i abandonada ... una mena de viatge sense moure'ns del lloc, sense drogues, sense déus, sense meditacions, sense enganys.

"TRES HORITZONS" significa també el retorn de les mans, i el retorn del tacte, un retrobament de colors i pols, un reconeixement de llum ... Significa el retorn de l'artista.

Pep-Maür ha tornat després d'un temps de silencis ben acompassats i pautats -segons el seu propi esperit-, perquè ell ha sabut respectar-lo, complir-lo i finalment, trencar-lo, i encara que sigui ell mateix qui ara ens demani el silenci a nosaltres, gràcies a "TRES HORITZONS" podrem retrobar-nos amb aquest artista tan meravellós i al mateix temps, redescobrir un silenci propi que ens ensenyi altres horitzons possibles ...>

 

24 novembre/ 2014

FESTIVAL D'ANIMACIÓ SOTATERRA

El proper dilluns 24 de novembre a les 19.00h, aterra a Can Danús festival Sotaterra (amb la col·laboració de Comerciants de núvols) que ens convida a la projecció i exposició dels curts d'animació "Les nostres vides dibuixades" de Cristòfol Oliver i Lluís Nadal (GROC), dins del festival que Tià Zanoguera ha muntat un any més, aconseguint gràcies a una programació d'altíssima qualitat, donar-li un lloc molt destacat a les iniciatives culturals de primer nivell de la nostra ciutat. És un orgull per a nosaltres poder col·laborar amb aquesta excel·lent proposta.

 

 

 

LES NOSTRES VIDES DIBUIXADES

de Cristòfol Oliver i Lluís Nadal (GROC)

19h. inauguració exposició “Les nostres vides dibuixades”
20h. Presentació dels autors + projecció curts d’animació

Les nostres vides dibuixades és una sèrie d'animació autobiogràfica sobre el dia a dia d'un grup d'amics que viuen a Barcelona. Es pot veure com un aplec de moments quotidians intranscendents que, en conjunt, conformen un petit univers tan íntim com esbojarrat, on aparentment mai succeeix res. Combinant tècniques pròpies del cinema documental amb animació minimalista, el resultat és estrany i proper alhora. Trossos de vida capturats en seqüències curtes i en temps real, sense seguir cap estructura narrativa, com records que arriben sense avisar.

GROC

www.grocfilms.com
grocfilms@gmail.com

 

20 novembre/ 2014

Exposició i llibre “CENT MIL I UN”/ PEDRO OLIVER

(amb la col·laboració dels textos a càrrec de Biel Mesquida) 

20 nov/ 19h inauguració exposició
21 nov/ 20h presentació del llibre d’il·lustracions “CENT MIL I UN”

*oberta desde el 20 al 22 de novembre

 

Biel Mesquida
Llibre "CENT MIL I UN"

"El símbol de l'embut està inspirat en la història de la carrossa que, amb un embut gegant, va fer l’any 1935 per a la rua un grup d'amics d’Andratx. L'embut simbolitzava el tractament desigual que el poder aplica als poderosos, que passen còmodament per la banda ampla, i als necessitats, obligats a passar per l'estreta. Després del cop d'estat franquista aquesta festa va costar la vida als tres participants en la carrossa: dos van ser afusellats i l’altre va morir apallissat.

La plataforma Crida adoptà aquest embut com a eina del poble: Ens volen fer passar per aquí, però també serveix per cridar.
La marea verda de l'Assemblea de Docents de les Illes Balears, al costat de la plataforma Crida, i cent mil ciutadans varen sortir al carrer el 29 de novembre de 2013 en la manifestació més gran de la història de les Illes Balears, per denunciar l'accelerada degradació de l'ensenyament públic i per la defensa de la llengua catalana.

De l'Assemblea de Docents i la Caixa de Resistència, juntament amb Biel Mesquida, Nicolau Dols i Pere Oliver, sorgeix Artiresistència. Organitzen la donació solidària de gairebé 300 artistes, i duen a terme l'exposició i subhasta Artistes i mestres van plegats per recaptar fons per continuar la lluita dels docents.

D’aquesta unió surt aquest llibre, Cent mil i un: són instantànies, moments, impressions. Impactes de llum, d’energia: pensaments precaris, reivindicacions petites, atzars cercats, dispersions figuratives, missatges il•lustrats, desembutaments vers, tendreses immenses, complicitats col•lectives… Unió de forces diferents per una causa comuna de llibertat, de civilitat, de cultura i de justícia."

 

EFíMERA/ novembre 2014

(cicle de propostes artístiques d'un dia)

Comerciants de Núvols us convidam a EFÍMERA, un nou cicle de propostes artístiques d'un dia. EFÍMERA intensifica l'experiència cultural a través d'uns límits temporals clars: Exposicions, performances i recitals que es poden assaborir només al llarg d'unes hores. En aquesta primera edició comptam amb la veu lúcida i personal de tres dones de generacions diverses, les artistes Patricia Fort Pizá, Mayte Bayón i Adela Ferrer.

DIJOUS 6 NOVEMBRE 2014/ PATRICIA FORT PIZÁ

“WISE BLOOD” (PINTURA + IMPRO MUSICAL)

19.00h / INAUGURACIÓ EXPO

20.00h / CONCERT TONI COBRETTI (*entrada lliure)

web PATRICIA FORT PIZÁ

web TONI COBRETTI

 

 

"Patricia Fort Pizá ens presenta “Wise blood”, sèrie de pintures que ens convida a veure, més enllà de l'opacitat quotidiana, l'encís que ens provoca l'inconscient. Un univers poblat de bèsties exòtiques, línies oníriques i personatges a mig fer que ens transporta a la part més amagada de l'ésser humà. Es comptarà amb un concert de Toni Cobretti, membre de The last dandies."

 

EFíMERA (2)

DISSABTE 8 NOVEMBRE 2014/ MAYTE BAYÓN

“Extravagancias y aciertos de la Dra. Bayón” (PERFORMANCE)

19.00h / PERFORMANCE (* entrada 3€)  

20.00h /  INAUGURACIÓ EXPO

web MAYTE BAYÓN (artista sumergida)

 

 

“La pintora, actriu i performer Mayte Bayón ens convida a viure un acte teatral singular, la conferència “Extravagancias y aciertos de la Dra Bayón”, un passeig per l'humor i la poesia de la mà de Groucho Marx, Pessoa, Alfred Jarry, Robert Walser o Flaubert. Acompanyant el muntatge, Bayón ens presenta una sèrie de dibuixos en una exposició que recull una mostra dels darrers treballs realitzats.”

 

EFíMERA (3)

DIMARTS 11 NOVEMBRE 2014/ ADELA FERRER

“PEQUEÑAS PINCELADAS” (exposició + recital+ concert)

19.00h / INAUGURACIÓ EXPO  

20.00h / CONCERT + RECITAL (* entrada 3€)

web ADELA FERRER

 

 

"La pianista i cantant Adela Ferrer ens presenta a “Pequeñas pinceladas” una síntesi d'algunes de les facetes que la caracteritzen. Poesia, música i dibuix es troben en aquesta proposta delicada i subtil, en què els versos i la música d'Adela Ferrer arriben amb més força que mai. Per primera vegada, a més, podrem veure una mostra dels seus dibuixos a tinta i aquarel·la."

Setembre/ 2014

12 SETEMBRE, a les 20h/ conferencia "Teatro del Barrio"

+ Produccions De Ferro + Alberto San Juan + (àlbum fotos)

 

 

Setembre/ 2014

18/ 30 SETEMBRE, a les 20h/ Inauguració exposició

"Nothing but time" Saúl Herrero + (àlbum fotos)

 

 

Juny/ 2014

4 JUNY, de 17h a 22h/ Glory Hall Studio

 + Natxa Pomar, Marta Pujades i Pablo Attfield + (àlbum fotos)

 

 

Juny/ 2014

13 JUNY a les 20.30h. / CONCERT JORDI MARANGES

CONCERT/ final temporada CN + (àlbum fotos)

 

 

Maig/ 2014

29 MAIG/ 13 JUNY, a les 20.00h / Inauguració exposició

“CANT DE SIRENES" Mercedes Prieto Melero + (àlbum fotos)

 

 

Abril/ 2014

+ 3/ 15 ABRIL a les 20.00h / Inauguració exposició

“SENTITS DE TARDOR" de Bernat Campins + (àlbum fotos)

 

 

Abril/ 2014

+ 15 ABRIL a les 20.00h / Concert de Fukio Ensemble

Mallorca Saxophone Festival + (àlbum fotos)

 

 

Abril/ 2014

+ 17 ABRIL a les 19h. / Presentació de llibre

"100 pictogramas" de Pere Joan + (àlbum fotos)

 

 

Abril/ 2014

+ 17 ABRIL a les 20.30h. / Inauguració exposició

"INVENTARIS (4) de Mateu Coll i Dolores Sampol + (àlbum fotos)

 

 

Abril/ 2014

+19 ABRIL a les 20.30h. / LIBERTATIA (1) concert + recital

Pedro Andreu i Diego Ojeda + (àlbum fotos)

 

 

Abril/ 2014

+24, 25 i 26 ABRIL EDICIONÀRIA

(I jornades sobre edició independent) + (àlbum fotos)

 

 

Març/ 2014

+ 13/ 20 MARÇ a les 20.00h / Inauguració exposició

“INVENTARIS (2)” de Pere Salvà / Zavellazz + (àlbum fotos)

 

 

Març/ 2014

+ 20 MARÇ a les 19.30/ 21.00h. / Presentació llibre

“ALQUILER A LAS AFUERAS” Pedro Andreu + (àlbum fotos)

 

 

Març/ 2014

+ 24/ 28 MARÇ a les 20.00h / Inauguració exposició

“INVENTARIS (3)” de Ignacio Gelabert + (àlbum fotos)

 

 

Febrer/ 2014

+ 13/ 22 FEB. a les 20.00h / Inauguració exposició

“INVENTARIS (1)” de Juanjo Castillo + CONCERT + (àlbum fotos)

 

 

Febrer/ 2014

+ 21 FEB. a les 19.30/ 21.00h. / Presentació llibre

"De besos trencats" de Maite Muns + (àlbum fotos)

 

 

Febrer/ 2014

+ 27 FEB. a les 19.30/ 21.00h. / Presentació llibre

“ESPERAR SENTADO” de Antonio Orihuela + (àlbum fotos)

 

 

Desembre/ 2013

+ 27, 28 i 29 decembre 2013 / Exposició col·lectiva

SITUACIÓN CONSTRUIDA + (àlbum fotos)

 

 

Desembre/ 2013

+ 13 desembre 2013/ Presentació llibre

“SILENCIO Y VUELO” de Saúl Herrero + (àlbum fotos)